Η Αυθεντική Συνταγή για Βασιλόπιτα (Βίντεο)

Facebook
X
Email
Threads
WhatsApp

Η βασιλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έθιμα της ελληνικής παράδοσης, που συνοδεύει κάθε αλλαγή του χρόνου. Με το χαρακτηριστικό της φλουρί κρυμμένο μέσα, φέρνει χαρά, τύχη και γλυκιά γεύση στις οικογενειακές στιγμές. Ανακαλύψτε την αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας παραδοσιακή βασιλόπιτα, γεμάτη άρωμα και νοσταλγία!

Υλικά

– 1 κιλό κιμά χοντροκομμένο χοιρινό και μοσχαρίσιο

– 2 πράσα

– 1 αυγό

– 1 κούπα γάλα

– 1 ποτ. του κρασιού λάδι

– μπαχάρι, πιπέρι μαύρο

– κύμινο

για τη ζύμη

– αλάτι

– αλεύρι

– νερό

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα φτιάχνουμε τη ζύμη με χλιαρό νερό αλεύρι αλάτι και λίγο λάδι.  Ανοίγουμε με τον πλάστη 12 πολύ λεπτά φύλλα και στη συνέχεια τα διπλώνουμε στα τέσσερα ψήνομαι στο μεγάλο μάτι της κουζίνας.

Μετά φτιάχνουμε τη γέμιση της βασιλόπιτας στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο τον χονδροκομμένο κιμά κατά προτίμηση ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κύμινο το μπαχάρι το μαύρο πιπέρι αλάτι και τα σοτάρουμε προσθέτουμε το ανάλογο νερό, αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 15 λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε το πράσο μετά από 15 λεπτά και αφού βράσουν καλά κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το αυγό και το γάλα τα ανακατεύουμε καλά η γέμιση μας είναι έτοιμοι. Στη συνέχεια λαδώνουμε το ταψί απλώνουμε τα τρία φύλλα και αφού τα ραντίσουμε με λίγο λάδι στρώνουμε την πρώτη δόση από τη γέμισή μας σκεπάζουμε με τα επόμενα δύο φύλλα και ραντίζουμε και πάλι με λίγο λάδι στρώνουμε την δεύτερη δόση από την γέμισή μας σκεπάζουμε με τα επόμενα δύο φύλλα τα ραντίζουμε και πάλι με λάδι στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση στο τέλος καλύπτουμε τα τελευταία φύλλα και τα ραντίζουμε και πάλι με λίγο λάδι και νερό ψήνομαι στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της βασιλόπιτας.

Σχετικές Αναρτήσεις