Τζάμα η μοσχοβολιστή παραδοσιακή συνταγή από την Τσαριτσάνη

Facebook
X
Email
Threads
LinkedIn
WhatsApp

Υλικά

1 κιλό νερό

200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο)

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και τη γεμίζουμε ως

το 1/3 της με νερό. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε το

βούτυρο, το αλάτι και τη μισή ποσότητα του τυριού.

Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα και μόλις πάρει άλλη μια βράση

τότε η Τζάμα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Τη σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο όπου έχουμε ρίξει μπουκίτσες ψωμιού.

Προσθέτουμε στα πιάτα με τη σούπα μας και το υπόλοιπο τυρί. Το

νοστιμότατο και θρεπτικότατο πρωινό μας είναι έτοιμο!

Σχετικές Αναρτήσεις