Τραχανόπιτα Μια Αυθεντική Γεύση Παράδοσης

Facebook
X
Email
Threads
WhatsApp

Η τραχανόπιτα είναι μια από τις πιο παραδοσιακές και αυθεντικές πίτες της Θεσσαλίας, γεμάτη αρώματα και μνήμες από την ελληνική ύπαιθρο. Με βασικό συστατικό τον τραχανά, αυτό το ταπεινό αλλά θρεπτικό υλικό που φτιάχνεται με αγάπη σε πολλά χωριά της περιοχής, η τραχανόπιτα αποτελεί έναν γευστικό θησαυρό που συνδυάζει απλότητα και νοστιμιά. Είτε ως πρωινό, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως ένα πλήρες γεύμα, η τραχανόπιτα της Θεσσαλίας είναι μια συνταγή που αποδεικνύει τη δύναμη της παράδοσης στην ελληνική κουζίνα.

Υλικά

250 γρ. τραχανά γλυκό

5 αυγά

1 λίτρο γάλα

200 γρ. φέτα

100 γρ. ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και σιγά σιγά ρίξτε το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέστε το λάδι, το τυρί, τον τραχανά και αλατοπιπερώστε.

Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι και ρίξτε μέσα το μείγμα σας. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Σχετικές Αναρτήσεις