Πιπεριές και ντομάτες γεμιστές με κιμά και ρύζι

Facebook
X
Email
Threads
LinkedIn
WhatsApp
γεμιστά

Υλικά

6-7 πιπεριές

6-7 ντομάτες

700 γρ. κιμά

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτές

1 ματσάκι μαϊντανός

1½  φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

Αλάτι- Πιπέρι- Ρίγανη και Λίγο δυόσμος

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και Επιπλέον μετά με ένα μαχαίρι κόβουμε

οριζόντια μια φέτα από το πάνω μέρος τους. Αδειάζουμε τους σπόρους από τις

πιπεριές με ένα κουτάλι με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και με τις ντομάτες, προσέχοντας να μη διαλυθούν.

Στη συνέχεια περνάμε την ψίχα που βγάλαμε από τις ντομάτες από τον τρίφτη και

τις ψιλοκόβουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε τη μία κουταλιά ντομάτα πελτέ, τις 2 τριμμένες ντομάτες, τον κιμά,

το ρύζι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και το δυόσμο.(Στην κατσαρόλα δε βάζουμε την ψίχα που βγάλαμε αδειάζοντας τις ντομάτες).

Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν το ζουμί τους ο κιμάς και

το ρύζι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και επιπλέον   με ένα κουτάλι γεμίζουμε

τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί.

Μετά από αυτό σε ένα πιάτο ανακατεύουμε την ψίχα ντομάτας, μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι, τη μια

κουταλιά πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι και περιλούζουμε τις γεμιστές

ντομάτες και πιπεριές που είναι στο ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για I ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει η μισή σάλτσα στο ταψί και δηλαδή για έχουν ροδίσει οι επιφάνειες των γεμιστών.

Σχετικές Αναρτήσεις