
Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ζάρκου: Πίστη, Ιστορία και Θέα
Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ζάρκο Τρίκαλα – drone λήψη
Σαν ψίθυρος από τα βάθη της κουζίνας της γιαγιάς, οι πατάτες γιαχνί ριγανάτες κουβαλούν τη ζεστασιά της παράδοσης και τη φρεσκάδα της ελληνικής γης. Απλά υλικά, γεμάτα αρώματα και γεύσεις, σμίγουν στην κατσαρόλα, συνθέτοντας μια μελωδία που αγγίζει την ψυχή. Ένα πιάτο απλό, αλλά τόσο πλούσιο, που κάθε μπουκιά του μοιάζει με μικρή γιορτή.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτές
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με
τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες και
μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε τον
πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τη
ρίγανη. Σοτάρουμε τα υλικά μας για λίγη ώρα
και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και
νερό που να καλύπτει τις πατάτες μέσα στην
κατσαρόλα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι οι πατάτες να
πιουν σχεδόν όλο το νερό. Σερβίρουμε σε ρηχό
πιάτο προσθέτοντας από πάνω, αν θέλουμε,
λίγη επιπλέον ρίγανη.
Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ζάρκο Τρίκαλα – drone λήψη
Η παραλία Τζάστενη στο Πήλιο από ψηλά