Παραδοσιακή Ρυζόπιτα Θεσσαλίας: Η Γεύση της Παράδοσης στο Πιάτο σας

Facebook
X
Email
Threads
WhatsApp
paradosiaki rizopita thessalias

Η παραδοσιακή ρυζόπιτα της Θεσσαλίας είναι μια γεύση γεμάτη νοσταλγία και απλότητα. Με σπιτικά φύλλα, ρύζι και λίγη ζάχαρη, όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, αυτή η συνταγή φέρνει στο τραπέζι τη ζεστασιά της παράδοσης και τη μαγεία των παλιών, αγνών υλικών.

Υλικά

10 φύλλα λεπτά

2 φλιτζ. του τσαγιού ρύζι Καρολίνα

4  φλ. του τσαγιού νερό

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει και να “πιει το νερό” του. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε  καλά.

Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε 3 φύλλα, λαδωμένα μεταξύ τους. Απλώνουμε πάνω στα φύλλα λίγο από το μείγμα του ρυζιού. Βάζουμε από πάνω 1 φύλλo λαδωμένo και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μείγμα του ρυζιού με τρόπο ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος καλύπτουμε με 3 φύλλα λαδωμένα, χαράζουμε την πίτα μας, την ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 έως 60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Σχετικές Αναρτήσεις