Παραδοσιακή Μπομπότα Ελασσόνας: Γεύση Αυθεντικής Ελληνικής Παράδοσης

Facebook
X
Email
Threads
WhatsApp

Η μπομπότα, ένα παλιό και αγαπημένο έδεσμα της ελληνικής υπαίθρου, κρατά ζωντανές τις μνήμες μιας άλλης εποχής. Στην περιοχή της Ελασσόνας, η μπομπότα αποτέλεσε βασικό στοιχείο της διατροφής για πολλές γενιές.

Με το πλούσιο άρωμά της και τη χαρακτηριστική υφή της, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της λιτής και αυθεντικής γεύσης.

Σήμερα, η μπομπότα δεν είναι μόνο ένα πιάτο με ιστορική σημασία, αλλά και ένα νόστιμο σνακ που επανέρχεται στα τραπέζια μας, συνδυάζοντας παράδοση και σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Μια γεύση από την Ελασσόνα, που μας συνδέει με τις ρίζες μας και την απλότητα της παραδοσιακής μαγειρικής τέχνης.

Υλικά

4 κούπες καλαμποκίσιο αλεύρι

Τυρί φέτα

Γιαούρτι στραγγιστό

1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο

1 κεσεδάκι γάλα

3 αυγά

1 μπέικιν πάουντερ

Λίγο αλάτι

500 γρ. νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το νερό το λάδι τα αυγά το γάλα, μετά προσθέτουμε λίγο-λίγο, ανακατεύοντας το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κι ομοιόμορφη ζύμη μετά προσθέτουμε τυρί φέτα, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Από πάνω ρίχνουμε το τυρί φέτα ψιλοτριμμένο κι ύστερα περιχύνουμε με τα 300 γρ. λάδι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Σχετικές Αναρτήσεις