Παραδοσιακή Μελιτζανόπιτα: Αυθεντική Θεσσαλική Συνταγή με Πλούσια Γεύση (Βίντεο)

Facebook
X
Email
Threads
WhatsApp

Η παραδοσιακή μελιτζανόπιτα είναι μια αυθεντική Θεσσαλική πίτα που συνδυάζει την πλούσια γεύση της μελιτζάνας  και τραγανό φύλλο. Αυτή η πίτα αποπνέει ζεστασιά και παράδοση, ιδανική για όσους αναζητούν μια γεύση γεμάτη μεσογειακό άρωμα και χαρακτήρα. Σερβίρεται ως κυρίως γεύμα ή ορεκτικό, φέρνοντας το άρωμα της Θεσσαλικής γης στο τραπέζι σας.

Για την Μελιτζανόπιτα θα χρειαστούμε

Υλικά

– 1 κιλό μελιτζάνες

– μισή κούπα ρύζι

– 300 γραμμάρια αλεύρι

– 100 γρ. γάλα

– 1 κρεμμύδι ξερό

– 1 φλιτζάνι λάδι

– αλάτι

– μαύρο πιπέρι

– κύμινο

– μπαχάρι

– 10 φύλλα

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Θέλουμε το αλεύρι το νερό και λίγο αλάτι τα ζυμώνουμε και ανοίγουμε τα φύλα.

Για την γέμιση

Καθαρίζουμε και πετάμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια ξεπλένουμε τις κομμένες μελιτζάνες και τις ζεματάμε για λίγα λεπτά σε μια κατσαρόλα με λίγο βραστό νερό.

Αφού τις τοποθετήσουμε σε ένα σουρωτήρι, τις πιέζουμε για να στραγγίξουν τελείως.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι και τα καβουρδίζουμε, μετά ρίχνουμε τους κύβους της μελιτζάνας

το ρύζι και όλα τα μπαχαρικά μας τα αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν μια βράση μετά ρίχνουμε το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί κι αφού το λαδώσουμε λίγο απλώνουμε τα φύλλα για αρχή βάζουμε τα πρώτα 3 φύλλα, ρίχνουμε λίγο λάδι σε κάθε φύλο, μετά απλώνουμε τη γέμιση από την κατσαρόλα, προσθέτουμε μετά άλλα 2 φύλλα απλώνουμε τη γέμιση και πάλι 2 φύλα και γέμιση και στο τέλος στρώνουμε από πάνω τα τελευταία 3 φύλλα.

Στην πάνω επιφάνεια των φύλλων ρίχνουμε το ζουμί από την γέμιση με λίγο λάδι.

Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου πενήντα λεπτά.

Καλή μας όρεξη!

Σχετικές Αναρτήσεις