Πρασοτηγανιά

Facebook
X
Email
Threads
LinkedIn
WhatsApp
Πρασοτηγανιά με χοιρινό

Υλικά

750 γρ. κιλό κρέας χοιρινό ψαχνό

1½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

1 κιλό πράσα

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο

1½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 λεμόνι

Αλάτι – Πιπέρι μαύρο

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Μετά ρίχνουμε το πράσο ψιλοκομμένο μαζί με το νερό κι αφήνουμε να πάρουν βράση. Τότε προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το λεμόνι. Μόλις τα υλικά μας πάρουν μια ακόμη βράση, η υπέροχη πρασοτηγανιά μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Ένας γρήγορος σε εκτέλεση μεζές, που η γεύση του «καίει» γλυκά τον ουρανίσκο.

Συνοδεύεται κατά προτίμηση με ξινοτύρι ή γιαούρτι στο πιάτο.

Σχετικές Αναρτήσεις