Μελιτζάνες ιμάμ

Facebook
X
Email
Threads
LinkedIn
WhatsApp
συνταγές της γιαγιάς

Υλικά

6 -7 μελιτζάνες στενόμακρες

3 φλιτζάνια του τσαγιού κρεμμύδι ξερό τριμμένο

2 ματσάκια μαϊντανός

1 % φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και μ’ ένα μαχαίρι τούς κάνουμε μία τομή κατά

μήκος. Αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό τους.

Τις πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι και τις αφήνουμε 1-2 ώρες.

Στη συνέχεια ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σφίγγουμε μέσα στις

παλάμες μας για να φύγει όλο το γερό. Σε ένα τηγάνι καίμε το λάδι και τις

τηγανίζουμε ελαφρά.

Μετά τις τοποθετούμε μία-μία σε ένα ταψί, ενώ στο λάδι του τηγανιού σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθήσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το μαϊντανό και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Τα αφήνουμε να βράσουν στο τηγάνι μέχρι να πιουν το ζουμί τους. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τα σοταρισμένα υλικά μας. Από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και τριμμένη φρυγανιά. Τέλος, ραντίζουμε τις γεμιστές μελιτζάνες με λίγο λάδι.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.

Σχετικές Αναρτήσεις