Φαρνάσα με Κεφτέδες: Μια Παραδοσιακή Συνταγή από το Λιβάδι Ολύμπου

Facebook
X
Email
Threads
LinkedIn
WhatsApp

Υλικά για τη φαρνάσα

1 φλιτζάνι λάδι

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας

ντομάτα πελτέ

4 ποτήρια νερό

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγος δυόσμος

Αλάτι, πιπέρι

Μπαχάρι (3-4 κόκκοι)

 

Υλικά για  κεφτέδες

1 κιλό κιμάς πρόβιος

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 φλιτζάνι του τσαγιού

μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μισό φλιτζάνι του τσαγιού

δυόσμος ψιλοκομμένος.

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τους κρεατοκεφτέδες και πλάθουμε μέτριου μεγέθους κεφτεδάκια που τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Μετά ετοιμάζουμε τη Φαρνάσα: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το αλεύρι κι ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ, το νερό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το δυόσμο.

Αφού πάρουν μια βράση τα υλικά μας προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους κρεατοκεφτέδες κι αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγη ώρα.

Όταν πρωτοδοκιμάσαμε τη Φαρνάσα εντυπωσιαστήκαμε από τη μυρωδάτη και λεπτή γεύση της!

Σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Σχετικές Αναρτήσεις