
Πρόκειται για ένα δημοφιλέστατο ντόπιο πιάτο της Ελασσόνας.
Υλικά
1 κιλό κρέας αρνίσιο
1½ κιλό πατάτες
2 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού
Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας και τον Πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά. Αφήνουμε να βράσουν κι όταν κοντεύει να γίνει το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες κομμένες φέτες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κι οι πατάτες.
Facebook X Email Threads WhatsApp